Recent Posts

Gurët e tëmthit, si t’i trajtojmë

Valdete Malaj, mjeke gastrohepatologe Te gratë, të moshuarit dhe personat mbipeshë gurët në tëmth janë një nga patologjitë më të shpeshta. Nëse fshikëza e tëmthit nuk arrin të zbrazet siç duhet, krijohen kristale që dalëngadalë kthehen në gurë. Kjo do të thotë që në tëmth ka prani inflamacioni, duke krijuar …

Lexo më shumë »

Sëmundjet respiratore akute

Infeksionet respiratore akute janë ndër shqetësimet më të shpeshta gjatë muajve të ftohtë të vitit për të gjitha moshat, në veçanti për fëmijët dhe të moshuarit. Gati çdo individ preket nga këto infeksione 2-3 herë gjatë vitit, prandaj këto sëmundje bëhen shkaku kryesor i mungesave në punë, kopshte fëmijësh, shkollë, …

Lexo më shumë »

Kuptojeni sëmundjen nga dhimbja e kokës

Kokëdhimbjet janë shumë të zakonshme. Sidoqoftë nganjëherë ato mund të jenë paralajmërim se diçka mund të jetë më serioze. Më poshtë keni diçka që duhet mbajtur mend kur herën tjetër do të iu dhemb koka, se nga shkaktohet ajo.Kokëdhimbjet më të zakonshme janë ato që i shkakton tensioni, sinusi ose …

Lexo më shumë »