Recent Posts

Ministri serb: S’ka Shqipëri të madhe pa luftë më Serbinë

Ministri serb i Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, ka deklaruar sot se disa herë ka kërkuar nga presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq që ta shqyrtojë politikën ndaj Bashkimit Evropian dhe që Serbia duhet ta ndryshojë pozicionin e vet ndaj BE-së nëse Evropa nuk do ta ndalojë krijimin e Shqipërisë së madhe. “Këtë …

Lexo më shumë »

OKB: Në 2050, 22% e shqiptarëve do jetojnë në fshat

Në vitin 1950, vetëm 21% e shqitarëve jetonin në qytet dhe pjesa tjetër në fshat, sipas të sistemit të të dhënave të Kombeve të Bashkuara për Persektivën e Urbanizimit. Jetesa në qytet ishte një “luks” për shumëkënd dhe zhvendosja nga zona rurale në atë urbane ishte shumë e vështirë. Bujqësia …

Lexo më shumë »

Dibra thyen rekord, shpenzon më shumë për banesa

Dibra thyen një tjetër rekord në rang vendi, sa i takon vendeve shqiptare që shpenzojnë më shumë për shtëpinë. Revista Monitor e ka renditur në vend të parë, pasi referuar nga të dhënat e INSTAT, dibranët shpenzojnë më shumë për banesën, energji elektrike dhe ujë, pas ushqimeve. “Dibra thyen rekordin …

Lexo më shumë »

Pas Maqedonisë edhe vëndi ynë i rrezikuar nga fruthi

Epidemia e fruthit në Maqedoninë fqinje, rënia e temperaturave dhe sidomos mungesa e vaksinimit mund të konsiderohen një terren i favorshëm për përhapjen e kësaj sëmundjeje edhe në Shqipëri. Drejtoresha e Qendrës Shëndetësore numër 3 në Tiranë, Bruna Shiroka thotë se më të rrezikuar janë fëmijët e pavaksinuar, tendencë kjo …

Lexo më shumë »

Si ta përdorim të verdhën e vezës për një lëkurë sa më të re

Përkujdesi për lëkurë të butë dhe të lëmuar është shumë i rëndësishëm për parandalimin e plakjes së saj, veçanërisht në përpjekjet për të luftuar rrudhat. Pavarësisht se sot, në dyqane të kozmetikës apo edhe në farmaci gjenden lloje të ndryshme kremrash dhe trajtime për lëkurën e fytyrës disa përbërës natyralë …

Lexo më shumë »