Home / SHËNDETI

SHËNDETI

Nga depresioni e deri te dobësimi i memories: Ndikimet negative të rrjeteve sociale në shëndetin mendor

Rritja e rrjeteve sociale ka bërë që ne si popullsi globale të jemi më të lidhur se ç’kemi qenë ndonjëherë në historinë e njerëzimit. Sidoqoftë, rrjetet sociale kanë filluar të kenë efekte të dukshme në shëndetin mendor, ku britanikët e kontrollojnë telefonin mesatarisht 28 herë në ditë. Ndonëse këto platforma …

Lexo më shumë »

Edi Rama zhvendos vëmendjen tek spitalet

Ndërkohë që studentët nisën ciklin e dytë të protestave, kryeministri Edi Rama e ka zhvendosur vëmendjen te spitalet. Kryeministri pak minuta më parë ka zhvilluar një takim në qendrën shëndetësore numër 10 të Tiranës. Rama shprehet se kjo është një ndër 80 qendrat shëndetësore të rindërtuara nga programi i 300 …

Lexo më shumë »

Çaj me lëkurë qepe, ja sëmundjet që parandalon!

Shtresa e jashtme e lëkurës së qepës përmban sasi të mëdha antioksidantësh që promovojnë mirëqenien e përgjithshme të organizmit dhe e mbrojnë atë nga sëmundjet. Lëkura e qepës fuqizon aftësitë vetë-shëruese të trupit madje mund të mbrojë edhe nga disa forma të sëmundjeve tumorale. Ajo përmban fibër të tretshme dhe …

Lexo më shumë »

Po ju njohim me tre kurat natyrale për dhimbjen e fytit

Luhatja e temperaturave shpesh shkakton shqetësime të ndryshme shëndetësore te njerzit, ndër to edhe dhimbje fyti. Kjo sëmundje shkaktohet nga një bakter i keq, i cili shfaqet në momentin kur gjen kushte të përshtatshme. Të gjithë në periudhën që preken i drejtohen mjekut ose farmacisë, megjithatë këshillohet që si fillim …

Lexo më shumë »