Home / LETËRSI

LETËRSI

LETËR DREJTUAR STUDENTĒVE….

Nga Emi Krosi LETËR DREJTUAR STUDENTĒVE…. Të dashur studentë, sot është ora “të vrisni babanë”. Dhjetori klithmoj, me turmën uragan të studentëve, që vërshuan nē “luginën e tharë” të frikës me guximin rinor. Ata, frikëvrasësit, thyen vargonjtë e heshtjes, duke kumtuar shumë…shumë… Por ca lexues “optikë” në ngërçe tē sē shkuarēs …

Lexo më shumë »

Cikël poetik nga Shefik Arifi

Cikël poetik nga Shefik Arifi VËREJTJET E NËNËS Në jetë, më kanë bërë shumë vërejtje Të brishta, të ftohta, si diell që s’ngroh Vërejtjet e nënës ishin krejt ndryshe S’më hiqeshin nga mëndja për asnjë kohë. Dhe i vogël dhe kur u bëra burrë Më pëlqente vërejtja më shumë se …

Lexo më shumë »

Poezi nga Rudina Papajani

Poezi nga Rudina Papajani ME MUA… Me mua, ti je valë e hedhur në korale, gjurmë e butë afër një palme, që i qesh udhës, kur ecën shënd e verë. Me mua , ti dashuron bukur, gjallon në pore, gëlltit gjumin e mesnatave, kur malli zë e gjëmon në labirint. Me …

Lexo më shumë »

KU SHKOI DASHURIA PËR NJERINË ?!-Nga Eduart Veli

KU SHKOI DASHURIA PËR NJERINË ?! Nga Eduart Veli Askush s’të flet më për njerinë,kjo situatë mua më frikson, Çdo ditë,sa hapim sytë  e deri sa  flemë,vetëm fjalën para dëgjon! Mëngjeseve,kur rrufisin kafenë,vetëm për para bisedojnë, Madje dhe kur shkojnë në tualet,vetëm për para mendojnë! Paraja është bërë kryefjalë,në autobuz,në …

Lexo më shumë »

Refleksione për krijimtarinë e Profesor Ago Nezhës

Nga Akademik, PrOF. DR. Rexhep QOSJA Ago Nezha është profesor universiteti, por profesor i cili nuk është pajtuar që të jetë gjithnjë vetëm profesor. Dhe, nuk është pajtuar që të jetë gjithnjë vetëm profesor për shkak të bindjes se obligimet e tij shoqërore, politike, etike, më në fund kombëtare ndaj …

Lexo më shumë »

Poezi nga Alma Mehmeti

Nga Alma Mehmeti Rrjetet sociale Çmë dëgjojnë veshët e shohin sytë, Në rrjetet soziale e gjithë andej, Të shtirur dhe me fytyrë të dytë, Fjalë të bukura atje dhe të shara këndej, Jam mërzitur me të tilla gënjeshtra, Sapunin u lodha ta ha më për djathë, U mësova ti shpreh …

Lexo më shumë »

Krijimtaria letrare e Servet Tartarit “Mjeshtër i Madh”

Krijimtaria letrare e Servet Tartarit “Mjeshtër i Madh”   Bolena në sportin shqiptar (Vëllimi 1) Djemt dhe vajzat Sportiste nga Bolena. Bolena, kombëtar dhe nderkombëtar, kampion dhe rekordmen, mjeshtëra të meritura, mjeshtra sporti, kampion Europe në ngritje peshe , kampion Europe në qitje si dhe kampion Europe në bilardo.   …

Lexo më shumë »

Poezi nga Lirije Bimi

Nga Lirije Bimi TY Që kaluar shpirtit tim me revan Që brengë e trishtim Më flak Që dashurisë i dhe frymë Dhe mua prap më bëre të frymoj Dija që s’do frymoja Erdhe se shpirti pati nevojë Më the ..kë dashuroja ? …. Të thash vetem Ty   II DUA… …

Lexo më shumë »

Poezi nga Sabina Elmazaj

Nga Sabina Elmazaj Mirse vjen o Vit i RI!   Mirse vjen o vit i mbarë, Plotë gezim dhe harmoni. Sot s’ka zemër për të qarë, Por veç gaz, hare, dashuri.!   Sot do të ndrcojë qielli, Yjet në mes një mrekulli, S’do ket zemër që të thyhet, por shpirtra …

Lexo më shumë »

Poezi nga Xhemile Aliu

Nga Xhemile Aliu ERËN E NËNËS KËRKOJ   Është nji mall qe s‘shuhët kurr Është nji ndjenjë që rrjedhë si gurr Është nji fjalë që s‘mbaronë dot Edhe pse nuk jë ma në këtë botë   Ti që mua moj nënë më linde Më mundime të mëdha më rrite Më …

Lexo më shumë »