Home / KURIOZITETE

KURIOZITETE

10 arsye pse bitcoin mund të shkojë drejt zeros

Konferenca Davos dha një mori parashikimesh për çmimin e Bitcoin. Parashikimet ishin nga më optimistet tek ato apokaliptiket. Ka pasur artikuj pafund që sugjeronin se bitcoin asnjëherë nuk do të shuhet, por jo të gjithë janë dakord me këto qëndrime. Me këtë artikull kemi vendosur të marrim rolin e djallit …

Lexo më shumë »

10 kuriozitete nga Bota dhe hapësira.

Nëse flet në telefon për një orë, bakteret në vesh do shumëfishohen 700 herë. Vetëm  5% e sipërfaqes së Tokës të mbuluar me oqean shfaqet me aq detaje në harta sa ndodh me planetin Mars. Në vitin 2004, një studim tregoi që një në tetë vajza hynin në pubertet në …

Lexo më shumë »

Klonohen 5 majmunët e parë.

Lindin kafshët e para të klonuara që kanë sëmundje. Kështu pas Zhong Zhong dhe Hua Hua, ekzemplarët e parë të majmunëve të klonuar në 2018 me teknikën e deles Dolly, tani janë klonuar edhe 5 majmunë të tjerë. Kjo teknikë tregon se perspektiva e klonimit të njeriut është edhe më …

Lexo më shumë »

Megabit (Mb) dhe Megabajt (MB): Ku ndryshojnë?

A dini të bëni dallimin mes megabit (Mb) dhe megabajt (MB)? Ndërsa të dy janë të ngjashëm në shqiptim, në të vërtetë janë shumë ndryshe. Dhe të dy janë po aq të rëndësishëm sepse përcaktojnë shpejtësinë e transmetimit të të dhënave siç është rasti i shpejtësisë së internetit apo madhësinë …

Lexo më shumë »